Az idős emberek problémája sokszor az, hogy nincs kivel beszélgessenek. Az angolul tanuló rétegé pedig az, hogy nincs kivel beszélgessenek ANGOLUL. Ha Te is ebben a cipőben jársz, olvass tovább ...
Sokszor felmerül a probléma, hogy nincs kivel élőben angolul beszélni. Pedig jó lenne hallani, hogyan beszélnek az angolok, amerikaiak, ausztrálok. Még jobb lenne esetleg beszélgetni olyanokkal, akiknek hasonló az érdeklődési körük.
Most viszont ez már nem gond. Mint ahogyan a karaoke (a zene mellett megjelenő dalszöveg segítségével történő éneklés) segíthet a beszédsebesség megnövelésében (további információkért kattints IDE), úgy a csevegő csoportok (angolul: chat groups) megoldást jelenthetnek a fenti problémára.
Hogyan? Úgy, hogy az ember letölt egy kb. fél megabájtos kis programot az internetről, felteszi a gépére, s ha van hangkártyája és egy pilótamikrofonja, akkor kezdődhet a kaland. Az internet szerintem hangban legjobb minőségű csevegő szolgáltatása pillanatok alatt lehetővé teszi, hogy emberek százainak beszélgetésébe hallgassunk bele, vagy hogy mi magunk is elkezdjünk beszélgetni ANGOLUL egy minket érdeklő témában. Tehát nem kell többé azon törni a fejünket, hogy hova menjünk, ahol angol anyanyelvűekkel beszélgethetnénk. A nap 24 órájának bármelyik pillanatában bekapcsolódhatunk egy-egy csevegő-csoportba, hogy azután addig időzzünk ott, ameddig jól esik.

Mi kell hozzá?
1. Egy számítógép, amely internet-elérést is lehetővé tesz. Ha ezt itt olvasod, akkor ez már meg is van.
2. Egy hangkártya, meg hangszórók vagy egy fejhallgató, amit a hangkárgya megfelelő kimenetébe dugunk.
3. Ha beszélni akarunk mi magunk is, akkor mikrofon.
4. A PalTalk elnevezésű program.

Innentől az egész roppant egyszerű. A programot felinstalláljuk, felcsatlakozunk az internetre, beindítjuk a programot, majd bemegyünk az egyik csoportba. Belehallgatunk vagy bele is beszélhetünk. Lehet, hogy a világ túlsó felén találunk valakit, aki szívesen beszélget velünk, mégha nem is teljesen "tuti" az angoltudásunk.
A program neve találó. Pal = haver, Talk = beszélgetés. Szóval nincs is más hátra, mint innen letölteni a programot, azután cseveghetünk, amennyit csak akarunk ...
A letöltéshez kattints ide.kezdőlap |
tanfolyam indulási időpontok | ingyenes szintfelmérő | csevegj online | kedvezmények
on-line tájékoztató
| karaoke | térkép | állás | sajtó

© 2001. Lighthouse Nyelviskola Kft. Minden jog fenntartva.
A LightHouse szó és a világítótorony logó bejegyzett védjegy, az OK Nyelviskola bejegyzés alatt álló védjegy.
Címünk: 1067 Bp. Teréz krt. 13.
Telefon: 342-4516 Fax: 352-1621 Zöldszám: 06-80-20-30-40
Az oldalakat készítette: Toranaga Bt.