A LightHouse Angol Nyelviskola célja, hogy tanulóink tudják hatékonyan alkalmazni a nálunk tanultakat, és megvalósítsák az angol nyelvvel kapcsolatos terveiket.

Iskolánkban magyar anyanyelvűek számára kidolgozott beszédközpontú módszerrel dolgozunk. Ennek segítségével tanulóink a teljesen kezdő szintről 4 hónap alatt elérik a társalgási szintet, 5 hónap után alapfokú nyelvvizsgát tesznek, és összesen 9 hónap alatt eljutnak a középfokú nyelvtudásig. A középfokú nyelvvizsga 10 hónap, a felsőfokú 12 hónap alatt szerezhető meg.

Azoknak, akik nem teljesen kezdő szintről szeretnék elkezdeni a tanulást, ingyenes szintfelmérési lehetőséget biztosítunk. Szegeden, hétköznap 10-17 óráig (Somogyia u. 3.); Hódmezővásárhelyen hétfő-szerda-pénteki napokon 16-17 óráig (Városház u. 3.) várjuk az érdeklődőket.

A LightHouse képzési módszerben a tanórák 70%-a aktív beszédgyakorlást jelent. Diákjaink az órán tanulják meg a szavakat a pontos kiejtéssel, írással és jelentéssel együtt.

Utána mondatok gyakorlásával sajátítják el a nyelvtani szerkezeteket. Sok embernek okozott nehézséget az angol nyelvtan, mielőtt nálunk tanult. Ezért a nyelvtan gyakorlása a LightHouse-ban nem elméletben történik, hanem a tényleges nyelvhasználatban. Hiszen, gondolj csak bele, hogy már 6 évesen milyen jól beszéltél magyarul, pedig az iskolában csak később tanultál magyar nyelvtankönyvi szabályokat. Ez azért volt lehetséges, mert a nyelvtant a gyakorlati használatban tanultad! A helyzet ugyanez az angol nyelvben is.

Az órákon a harmadik lépés mindig a társalgási gyakorlat. Ez adja meg a tanultak alkalmazásának begyakorlását. Itt mindig párban dolgoztok, és fontos, hogy megadott időnként párcsere van, mert így hozzászokik a hallásod, hogy többféle kiejtést is megérts. Otthonra már csak egy rövid írásbeli feladat marad, azt viszont minden órára kérjük.

Tanáraink képzésére és az oktatás színvonalának fenntartására különösen nagy hangsúlyt fektetünk. Ezt a célt szolgálja a különböző szinteken lévő vizsgáztatás is, ami azt jelenti, hogy a tanfolyamok végén a tanulók szóban és írásban levizsgáznak az addig tanultakból.

Iskolánk folyamatosan rendez díjmentes bemutatóórákat, ahol a LightHouse módszer a gyakorlatban is kipróbálható. Erről bővebben olvashatsz a Bemutatóóra menüpontnál!

 

  Iskolánk története    Nyelvtanítási módszerünk    Tanulóink sikerei    Bemutatóóra  
  Angol teszt    Tanfolyamok indulása    Tanfolyamdíjak, kedvezmények  
  Trinity nyelvvizsga  
  Álláslehetőség    Ajánlott linkek    Angol tanfolyam - Szórólapozásért  

   
Vissza | Oldal teteje | Címlap |