sosto

Nem, még egyelőre nem Madame Tussaud világhírességeknek fenntartott panoptikumában, hanem – egy koncert erejéig – a Nyíregyháza melletti Sóstói Múzeumfalu csodaszép kis református templomában lettünk „kiállítva”. A koncertre pedig motorosrendőrös felvezetéssel érkeztünk, mint az igazi sztárok, mivel a húsvéthétfői jó időt kihasználva igencsak sokan igyekeztek Sóstófürdő felé aznap délelőtt. De így, rendőri segédlettel, még időben érkeztünk, hogy be is tudjunk szerelni a szokatlan időpontban kezdődő koncert előtt. Öltözőül pedig a templommal szomszédos parókiaépület korhűen berendezett szobái szolgáltak, és hát (valljuk be) nem mindennapi élmény az embernek ilyen helyen készülődni.

A kis templom padsorai zsúfolásig megteltek, sokan az ajtón kívülről kukucskáltak befelé, hogy húsvétra hangolt műsorunkból, melynek szólistája Lantos Zoltán volt, valamennyit elcsípjenek. A lelkes közönség egy-két bátrabb ifjú tagja még a közös örömzenélésbe is bekapcsolódott.

A koncert után alkalmunk volt kicsit alaposabban is körülnézni a tavaszi virágdíszben pompázó, gyönyörű múzeumfaluban, rengeteg kedves emberrel találkoztunk, és még finom buktával is megkínáltak minket, melyhez foghatót nem mostanában ettünk. Sok órás utazás és másfél órás autópályai araszolás végén borús Budapest várt minket, a napfényes időutazás szép emlékét azonban még ez sem tudta igazán elrontani.

  • Facebook
  • Google+
  • MySpace
  • YouTube