Nem volt különösebben kegyes az időjárás az idei völgylakókkal. Hűvös levegő, zuhogó eső, sártenger várt minket is Kapolcson, július 28-án. Még jó, hogy nem szabadtéri koncertre készültünk, és az idő így kivételesen nekünk kedvezett: a kis evangélikus templom a falu központjában zsúfolásig megtelt emberekkel, hála azoknak, akik az esővel nem törődve az arra járókat kedvesen beinvitálták.

A hétvége eztán többféle időből is ízelítőt adott, és az ilyenkor már hagyományos balatoni strandolás is elmaradt, de végeredményben nem panaszkodhatunk. Négy nap, öt jó hangulatú koncert, sok kedves arc, új és régi ismerős a végeredmény. 29-én este Taljándörögdön majdnem üres templommal, ráadásul (elég hangos) konkurenciánk is volt, de a koncert végére itt is megtelt a templom. A koncert után pedig hivatalosak voltunk a Közös Hullámhossz rádiónak a parókia egyik melléképületéből rögtönzött stúdiójába egy majd’ egyórás beszélgetésre Pick Róbert műsorvezetővel. Mint megtudtuk, a völgylakók gyakran ébrednek Lighthouse zenére, mert a szerkesztők nagyon szeretik a 2008-ban megjelent First Light című lemezünket.

A harmadik, immár hagyományosnak mondható koncertünk Nagyvázsonyba szólított minket, de előtte még részt vettünk Balatonudvariban egy kiállításmegnyitón. A vázsonyi koncert szervezése azonban nem ment zökkenőmentesen, mert aznap derült ki, a Dumaszínház előadása aznap sokáig elnyúlik, mi pedig csak aztán kezdhetjük a koncertet. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az előadásról szállingózó nézők közül sokakat a templomba csábított a Kálmán ötlete nyomán a templomlépcsőn gyújtott gyertyák fénye, akik nem bánták meg, hogy bejöttek, és végighallgatták a későn kezdődött, de jó hangulatú koncertet.

Negyednapra a csapat kissé szokatlan módon trióra fogyott (ének, gitár, basszusgitár felállásban), mikoris a Balatonakaliban rendezett halászléfőző versenyen zenéltünk. Bár a közönség többnyire nem ilyen jellegű műsorra volt felkészülve, sokan hallgattak minket érdeklődve a csöpögni kezdő, majd mégis elálló esőben. De így is volt olyan régi ismerős, aki a közeli üdülőkből a zenét felismerve szaladt le a vízpartra, hogy újra hallhasson minket. És ráadásul még a finom halászleveket is kóstolhattunk…

  • Facebook
  • Google+
  • MySpace
  • YouTube