pecs-mhf

Pécs 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa, és most már kezd is hasonlítani rá. Nagy várakozással készültünk a koncertre, különösen hogy megtudtuk, a tűzijáték elmarad, így mi maradtunk az ünnepi műsor utáni fő attrakció. És izgatottak voltunk azért is, mert most szerettük volna végre kipróbálni a két hegedűs felállást (Tücsi, Bakai Marci). De a sors (és a kórokozók) ismét összeesküdtek ellenünk: most Marcit kellett fájó szívvel itthon hagynunk, s mi, akik útra keltünk, sem voltunk mind egészségesek.

A leérkezés a helyiek szerint kicsit túl hamar sikerült, a balszerencse-sorozat logisztikai nehézségekkel és a borzasztó hangosítással folytatódott (le a kalappal Tücsi előtt, aki helyenként teljesen süketen húzta, mivel az elektromos hegedűnek még saját hangja sem nagyon van…). Mindezek ellenére azért a végén egész jó kis koncert kerekedett. (A koncerten készült néhány remek fotó a Képeknél található – Pötyike jóvoltából. Köszönjük!)

Pakolás, és a helyiekkel való kellemes beszélgetés után indulhattunk Keszthelyre, ami kicsit távolabbnak bizonyult, mint azt előzőleg gondoltuk. Éjjel fél három lehetett, mire megérkeztünk a szálláshelyre.

A szombat este viszont minden előzetes rosszért kárpótolt minket. Nagy színpad, lelkiismeretes hangosítás, lelkes közönség várt minket a keszthelyi mólónál, mi pedig az elmúlt időszak talán legfelszabadultabb koncertjét produkáltuk – mezítláb.

2010/08/23
  • Facebook
  • Google+
  • MySpace
  • YouTube